Den klassiske reisen nordgående fra Bergen til Kirkenes

En tur med Hurtigruten hadde lenge vært en ønskedrøm. Korona-situasjonen og der til gode tilbud, gjorde at det var tid for å realisere drømmen. Om enn noen år tidligere enn planlagt.

Valget vårt falt på et expedition-cruise på den nordgående 7-dagers ruten fra Bergen til Kirkenes.

Hurtigruten Richard With

Hurtigruten – bakgrunn og historie

Hurtigruten er en skipsrute langs norskekysten fra Bergen til Kirkenes, med gods, post og passasjerer. Totalt 34 havner anløpes, og en rundtur Bergen–Kirkenes–Bergen tar i underkant av elleve døgn.

Hurtigruten

Da den kom i gang i 1893 hadde den 20 anløpshavner og utviklet seg til å bli den viktigste forbindelsen mellom landsdelene. Fra en Hurtigrute som gikk to ganger i uken ble etter hvert både distansen, antall skip og anløpshavner utvidet.

Med utviklingen innen samferdsel har ruten mistet mye av sin tradisjonelle betydning og er siden 1990-tallet primært basert på turisttrafikk, selv om den fortsatt er godsførende med anløp av 34 steder langs kysten.

Richard With
Richard Bernhard With (født 18. september 1846 i Tromsø, død 9. februar 1930 i Oslo) var en norsk forretningsmann, skipsfører og stortingsmann, og kjent som Hurtigrutens far

MS Richard With

Skipet vi skal seile med til Kirkenes viser seg å være MS Richard With, som bærer navnet til grunnleggeren av Hurtigruten. Skipet ble pusset opp i 2018 og fremstår som nytt og moderne.

Hurtigruten

Av fasiliteter ombord er det er treningsrom og 2 boblebad, hvor det er muligheter for å nyte midnattsolen og utsikten til vakre fjell og fjorder. I tillegg finnes en oppgradert badstu, hvis man blir kald etter å ha sittet på dekk.

Fellesarealer, lounge og hovedrestaturanten har store fine vinduer hvor utsikten kan nytes. Kysten Fine Dinning serverer lunsj og middag à la carte, hvis du vil prøve noe annet en hovedrestaturanten.

Aktivitetssenter og expedition team

MS Richard With har et eget ekspedisjonsteam om bord. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Begge de to i teamet var svært kunnskapsrike og vi fikk med oss både forelesninger om hval, samer, saltstraumen og reinsdyrdrift.

Expedition-team, Hurtigruten

Det var også interessante forelesninger om stedene vi seilet gjennom, som naturen, kulturen og andre fenomener. Disse foregår både bak på 7. dekk og inne i aktivitetssenteret. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik.

De holder også en introduksjon om alle aktivitetene/turene man kan melde seg på.

Teamet har også egne aktiviteter for “Young Explorer”, beregnet for de mellom 6 og 12 år.

Det ble altså ikke tid til å kjede seg ombord.

Hurtigrutens dagsprogram
Hver dag kl. 17 kommer det ut oversikt over neste dags aktiviteter.

Korte fakta

  • Det kan være fornuftig å booke turene du vil på tidlig, slik at du er sikker på å få plass
  • Under vårt seilas var det ikke buffet grunnet korona. Vi fikk derfor servert en 3-retters både til lunsj og til middag
  • Til frokost fylte vi ut et skjema over det vi ønsket. Maten ble deretter servert ved bordet
  • Temperaturen vår ble scannet før hvert besøk i matsalen. Vi måtte også ta på anti back før og etter måltidet
  • Ønsker du vinpakke kan dette bestilles når du går om bord
  • Det er lurt og opprette en cruise-konto. Da slipper du å bruke bankkort hele tiden
  • Mulig det var spesielt for tiden vi er inne i, men det var alle aldersgrupper ombord. Alt fra småbarnsfamilier til unge par, folk i 40-60 årene samt noen en del ennå eldre. Denne turen hadde flest nordmenn men det var med finner og dansker samt noen utenlandske bosatt i Norge.

Turen videre

Følg med på vårt dag-for-dag program som legges ut her på nettsiden fortløpende. Her får du blant annet mer om opphold ombord, lugaren, aktiviteter og været.

Hurtigruten – Dag 1

Kilder:

https://snl.no/Hurtigruta
https://www.hurtigruten.no
Verdens vakreste sjøreise – bok utgitt av Hurtigruten med tekst av Erling Storrusten

Hurtigruten

Her kan du følge vår tur med den transsibirske jernbane

-> Fra Moskva til Beijing med tog

Andre har lest dette:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Følg oss på Instagram