Bergen – Inngangsporten til fjord og fjell! Reisen med Hurtigruten dag 1, starter i Bergen. Med innsjekking fra kl. 15.30 får vi noen timer i Bergen før avgang kl. 21.30.
I og med at vi har sett vakre Bergen mange ganger før, tar vi et formiddagsfly fra Oslo. Fra Flesland tar vi Bybanen inn til sentrum, men denne viser seg å ikke være ferdigstilt helt inn til Byparken. Vi får derfor et godt stykke å gå med kofferter fra stasjon Nygård, og ned til Bryggen hvor vi har planlagt lunsjen.
Tips! Det er mulig å sjekke inn koffertene tidligere på Hurtigrutekaia. Planlegger du å oppsøke turistattraksjoner, er dette et godt tips.
Innsjekking – Hurtigruten dag 1
Vi finner Hurtigrutekaia ganske enkelt. I forkant har vi fylt ut Korona-skjema og går til innsjekkingen. Vi oppretter cruise-konto og får utdelt informasjonskonvolutt med faste spisetider (på grunn av korona) og nøkkelkort.
Lugaren
Vi hadde gått for en mini suite på øvre dekk. Disse har en grei størrelse og har vannkoker, minibar og en liten sittegruppe. I tillegg er det fin utsikt fra to store vinduer.
Måltider – Hurtigruten dag 1
Vi hadde fullpensjon og 3 måltider daglig. Vi har fått vårt faste bord og bortsett fra første kveld, er det dette bordet vi skal ha fast.
Avreisedagen får vi servert en nydelig treretters, i god tid før skipet kaster loss.
Avreise – Hurtigruten dag 1
Kl. 21.30 kaster skipet loss. Først har vi et obligatorisk sikkerhetskurs. Senere blir det litt info fra ekspedisjonsteamet, bak på dekket.
Etter å ha gjort oss kjent på båten er det tid for å gå mot lugaren. I morgen kl. 06.30 runder vi Stadt, og det vil vi gjerne ha med oss.
Det skal vise seg at det blir vanskelig å gå og legge seg ombord på denne sjøreisen.
0 Comments