Hvis du er glad i asiatisk mat er kyllingretten Crispy sesame chicken både rask og enkel og lage. Mye kan forberedes på forhånd, slik at du kun trenger å fritere når gjestene kommer.
Når jeg er ute å reiser blir jeg ofte inspirert av maten i det landet vi er i. Etter et opphold i Kina kom jeg hjem med denne oppskriften på Crispy seasame chicken i kofferten.
Crispy sesame chicken
Ingredisenser til 4 porsjoner
Til Kyllingen
- 6 kyllingfileer kuttet i ca. 2,5 cm biter
- 2 egg
- salt og pepper
- 1/2 kopp mel
- 1/2 kopp rismel (maisstivelse kan brukes hvis du ikke får tak i rismel)
- olje til fritering
Til sausen
- 1/4 kopp honning
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/2 kopp ketchup
- 3 ss brunt sukker
- 1/4 kopp riseddik
- 1 ss sesamolje
- 2 ts maisstivelse
- 2 ss sesamfrø
- 1 ts hakket fersk hvitløk
- 2 ss vårløk
Slik gjør du når du lager du Crispy sesame chicken
- Visp eggene i en bolle og smak til med salt og pepper
- Bland mel og rismel (eller maisstivelse) i en bolle
- Dypp kyllingbitene først i eggeblandingen deretter i melblandingen
- Gjør klar en gryte og varm opp oljen (jeg bruker raps olje)
- Friter bitene i oljen 3-5 minutter eller til de er sprø og gyldne (ikke ha for mange i av gangen)
- Legg de på et tørkepapir inntil alt er fritert
- Mens kyllingen friteres kan du forberedes sausen (jeg pleier å lage denne først da det ofte blir hektisk med friteringen)
Ta honning, soyasaus, ketchup, brunt sukker, riseddik, sesamolje og 2 ts rismel (eventuelt maisstivelse) i en bolle. Bland godt. - Varm en panne og tilsette litt sesamolje
- Brun hvitløken i ca. 30 sekunder
- Tilsett sausen og la det småkoke 2-3 minutter
- Putt opp i kyllingbitene og bland godt
- Strø over sesamfrø og vårløk
- Serveres med en gang
Jeg bruker ofte å servere ris til Crispy Sesam chicken. Her har jeg valgt å blande vårløken i blandingen men det ser finere ut om man strør det over.
Tips
Det som tar lengst tid for å forberede Crispy sesame chicken er å kutte kyllingen og dyppe den i melblandingen. Resultatet blir best hvis man tar en og en bit. Jeg pleier imidlertid å ta all kyllingen opp i eggeblandingen og blande godt. Deretter tar jeg en god del biter opp i melblaningen og blander godt med en skje. Jeg legger de så opp i en ny bolle inntil alle bitene er dekket av egg/melblandingen. Da går det mye raskere enn å ta en og en bit.
2 Comments
Tina Reiser · 26. January 2020 at 18:36
Dette vil jeg prøve å lage, det ser kjempegodt ut!
Takk for at du deler oppskrift 🙂
Rundt Ekvator · 28. January 2020 at 06:35
Hei 🙂 Ja, det er skikkelig digg. Bare å teste ut 🙂