Lag deg en deilig og sunn hjemmelaget lunsj eller et kveldsmåltid. Hjemmelagde nudler er en perfekt måte å bruke opp restene i kjøleskapet. I tillegg går det raskt å lage, spesiellt hvis man har en Quooker (kokende vann rett fra kranen).
Ingredisenser – hjemmelagde nudler
Det fine med denne retten er at man kan ta det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Dette er en vegetarversjon men spe gjerne på med skinke, kylling eller reker.
1 porsjon
- En halv gulrot
- 1 vårløk
- 1 liten sjalottløk
- 1/2 chilli
- Litt revet ingefær
- Nudler (for best resultat bruk glassnudler eller forkokte)
Dressing til hjemmelagde nudler
Rør sammen følgende ingredienser
- 3 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts konsentrert buljong
- 1/2 ts Sriracha (hot chilli saus)
Gjør sånn
Gå frem slik for å lage hjemmelagde nudler. Start med å kutte ingrediensene i tynne skiver. Det meste av grønnsaker kan brukes. Uansett hvilke grønnsaker du velger å bruke er det viktig at det kuttes tynt avhengig av hardhet, slik at det blir ferdigkokt.
Fremgangsmåte – hjemmelagde nudler
Putt grønnsaker og nudler i et syltetøyglass eller en liten kjele. Tøm over 3 dl kokende vann. Sett på lokk og la det stå å trekke i 3-4 minutter. Hell så over dressingen og rør rundt.
Da er det bare å gjøre seg klar for et godt lite måltid med nudler. God apetitt!
Tips
Til å lage retten hjemmelagde nudler kan du bruke det meste. Sopp, blomkål, brokkoli og paprika er alle gode for formålet. Har du middagsrester som tacokjøttdeig, kan du lage dressing med mexikansk vri og bruke egnede grønnsaker som mais, løk, lime og paprika.
Her er andre reiseinspirerte oppskrifter som du kanskje vil teste ut
- Momos – oppskrift på hvordan du lager dumplings fra Nepal
- Syltet rødløk – enkel og rask oppskrift
- Oppskrift på Hummus
- Masala Dabba – 7 nyttige krydder i en boks
- Arabisk brød – oppskrift på et hjemmelaget brød fra Midtøsten
- Tips til turmat – Quesadillas med kylling
- Harissa – oppskrift med bruk av krydderblanding
0 Comments