Det er spennende å plukke med seg oppskrifter fra reiser rundt om i verden. Kremet kinakål med pølser er en østeninspirerte rett av kinakål, modererert til norske forhold.
Kremet kinakål
Ingredients
- 2 stk kinakål
- 1 ss havsalt
- 2 ss smør
- 1 dl kremfløte
- 2 ss hvetemel
- 1 dl melk
- pepper
- 8 stk bratwurst
- 1 pk bacon
- sennep
Instructions
-
Vask og finsnitt kålen. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett havsalt. Gi kålen et oppkok (2-3 minutter). Sil av vannet.
-
Smelt smør, tilsett mel og rør godt. Spe med melk og fløte til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausblandingen over kålen og vend.
-
Stek bacon og pølser.
-
Strø forsiktig med havsalt over retten før servering.
Om kremet kinakål
Kremet kinakål er en god og lettlaget rett som passer til hverdags, eller i helgene med godt øl til. Vil du gjøre retten lettere kan du bytte ut kremfløte med melk.
Kinakål kan brukes på mange måter. For å få en mer østeninspirert rett kan man tilsette revet ingerfær i kålen, og lage den med kokosmelk. Bytt for eksempel ut pølsene med skinke.
Visste du dette om kinakål?
Kinakål (napa) er ikke en salat men en kålsort. Det fine med denne kålen er at den både kan dampes, wokes og kokes. Den er også fin som råkost eller i salater. For kineserne ble kinakål en viktig ingrediens for å lage suan cai, som er kinesisk surkål. Det sies at i Korea utviklet dette seg til Kimchi.
Bok Choy er en annen type kål som er populær i Kina og som har de samme egenskapene.
Kinakål har vært dyrket i Kina siden 1300-tallet og har vært dyrket i europa siden 1950-tallet. Den tåler kulde godt, og i norge dyrkes kinakål sør i landet og opp til Frosta.
Inne på Bama sin hjemmeside kan du sjekke når de forskjellige råvarerne er i sesong.
Andre reiseinspirerte oppskrifter
Når jeg er ute å reiser prøver jeg å notere ned spennende retter som jeg kan prøve ut hjemme. Er du glad i å lage mat fra andre deler av verden?
Prøv ut noen av mine andre oppskrifter!
1 Comment
Hanne · 1. May 2022 at 09:40
Godt!
Comments are closed.