Dette trenger du for å lage hjemmelagde seigmenn
60 g gelatinpulver
1 kg sukker
25 ml annanasessens
konditorfarge etter smak
Gjør sånn:
- La 2 dl kaldt vann og 60 g gelatinpulver svelle til en fast klump
- Mens det står å sveller gi 1 kg sukker og 3 dl kaldt vann ett oppkok
- Gelatinen has i sukkerlaken og røres til det er oppløst
- Del opp massen og ta i de fargene du ønsker
- Hell seigmenn-massen over i langpanne eller former. Husk å kle de med bakepapir. Massen skal stå til den stivner
- Skjær så i biter og vend i sukker
Hjemmelagde seigmenn er fint å ha med bort som vertinnegave, eller ekstra gave til gjestene dine. Legg gjerne en liten pose ved hver kuvert.
Oppskriften har jeg fått fra Kragerø apotek for mange år siden, og det har blitt en tradisjon og lage seigmenn til jul. Er du flink til å ta med deg oppskrifter hjem når du er ute på reiser?
Prøv noen av mine andre reiseinspirerte oppskrifter:
Andre hobby -og julerelaterte artikler
- Juletradisjoner og historien bak julekulene
- Lag en dekorativ krans av julekuler
- Tips og inspirasjon til å lage din egen fotovegg
- Mandalas – koselig hobby eller veien til visdom?
Likte du artikelen? Del den gjerne ved bruk av knappene nedenfor.
4 Comments
Nann Karin · 8. December 2018 at 15:27
Helt sant ,jeg skal prøve dette. Samboeren sier at mammaen hans pleide å lage slike og at det var kjempe godt.
Rundt Ekvator · 10. December 2018 at 05:13
Det må du gjøre 🙂 De er skikkelige gode 🙂
Desirée travels · 12. December 2018 at 15:05
Åh, det så godt ut! Fikk lyst på Seigmenn nå. 🙂 Burde definitivt bli flinkere til å lage ting fra bunnen av, som dette, ofte er det jo ikke engang så vanskelig. 🙂
Rundt Ekvator · 13. December 2018 at 06:58
De er gode og det går raskt å lage de. Bare å prøve 🙂