Arabisk brød er et naturlig tilbehør både til frokost, lunsj og middag når du er i midtøsten. Brødet smaker godt både til supper, salater og til mezze. Er du glad i arabisk mat er dette brødet perfekt tilbehør.
Her viser jeg deg hvordan du går frem for å lage arabisk brød.
Ingredienser
- 1 pakke gjær
- 1/2 kopp varmt vann
- 3 kopper hvetemel
- 1 1/4 ts salt
- 1ts sukker
- 1 kopp lunkent vann
Instruksjoner
- Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)
- Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.
- Bland mel og salt i en stor bolle.
- Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med slikkepott til deigen blir elastisk.
- Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
- Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.
- La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et “tau” og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
- Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.
- Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.
- Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.
- Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.
Oppskriften har jeg fått på et hotell i Jordan. Brødet smaker kjempegodt til arabisk mat.
2 Comments
Iselin Renée · 23. January 2018 at 14:12
Spennende! Det så veldig godt ut 🙂
Rundt Ekvator · 23. January 2018 at 23:30
Veldig godt brød, det 🙂
Comments are closed.